Passive Voice - PowerPoint PPT Presentation

Loading...

PPT – Passive Voice PowerPoint presentation | free to download - id: 856fcc-ZWIwM



Loading


The Adobe Flash plugin is needed to view this content

Get the plugin now

View by Category
About This Presentation
Title:

Passive Voice

Description:

Passive Voice Active & Passive Voice Active & Passive Voice Passive Voice ... – PowerPoint PPT presentation

Number of Views:102
Avg rating:3.0/5.0
Slides: 42
Provided by: Dark201
Learn more at: http://www.trueplookpanya.com
Category:
Tags: active | passive | voice

less

Write a Comment
User Comments (0)
Transcript and Presenter's Notes

Title: Passive Voice


1
Passive Voice 
2
  • ? Active Passive Voice
  • ? ?????????????? Active Passive Voice
  • ? ??????????  Passive Voice
  • ? ???????????????????????????? Active Voice ????
    Passive Voice
  • ? ?????????????? Passive Voice
  • ? ?????????? Active Voice ??????? Passive Voice
    ??Tense ???? ?
  • ? ??????? By
  • ? Get-passive
  • ? ????????

3
Active Passive Voice
  • Passive Voices ??? ??????????????????????????????
    ??????????  
  • ??????????????? Subject Verb to be V3 by
    Object
  •  Active Voice  ??? ??????????????????????????????
    ???
  • ??????????????? Subject verb object

4
?????????????? Active Passive Voice
  • Active Voice
  • - John eats bread. (John ?????????)??????????????
    ???? ??? John ?????????????????????? eats
  • Passive Voices
  • - Bread is eaten by John. (??????????????? John)
  • ?????????????????? ??? Bread ????????????????????
    ????? eats ??? John

5
  • ?????????????? Passive Voice ??? Active Voice
    ???????????????????????????????
  • ???? ????????????????????????????????????????????
    ????????? ???? ????????????????????
    ?????????????? My pen was stolen.
    (????????????????????????)
  • ???????????????? A thief stole my pen.
    (????????????????????????????)

6
????????
  • Write A in front of Active Voice Sentence. (?????
    A ????????????????? Active Voice)
  • Write P in front of Passive Voice Sentence.
    (????? P ????????????????? Passive Voice)
  • _____ 1. Johnny is singing.
  • _____ 2. They have studied English for 5 years.
  • _____ 3. David and Peter will play volleyball
    with Jim.
  • _____ 4. My dictionary was stolen.
  • _____ 5. The dinner will be cooked by my father.

???? 1.A 2.A 3.A 4.P 5.P
7
??????????  Passive Voice
  • - ???????????????????  ( object )
    ?????????????????????????????????????????  
    ???????????????????????????????????????
    ????  Your bicycle has been damaged. 
    ??????????????????????????? ( ????????????????????
    ??????????  ??????????????????????????????????? 
    ???????????????????????)  Rules are made to be
    broken. ( by ? ) Police are being notified ( by?
    ) that three prisoners have escaped. Everything wi
    ll have been done by Tuesday.

8
  • - ????????????????????????????
    ??????????????????????? The thieves were all arres
    ted .
  •  ( ????????????????????????????????????????
    ) English is spoken here.  ( ?????????????????????
    ?? )
  • - ?????????????????????????????? Printing was
    invented in China. ( ??????????????????????? )

9
??????????????????????????? Active Voice ????
Passive Voice
  • 1.???????????????? Active Voice
    ????????????????????
  • Passive Voice ????
  • Active Voice John eats bread.
  • Passive Voice Bread is eaten by John.
  • 2. ???????????????????????? Active Voice
    ??????????? 3 ??????????? Verb to be ????
  • ???????????????????? (????? Verb to be ?????
    ?????????????????????????? Passive Voice ???
    Tense ???????????????????? Active Voice) ????
  • Active Voice John eats bread
  • Passive Voice Bread is eaten by John.

10
  • 3. ?????????????????? Active Voice
    ??????????????????? Passive Voice ??????????? by
    ???????????
  • Active Voice John eats bread.
  • Passive Voice Bread is eaten by John.
  • ?????????????????? Active Voice ??????????????
    (Pronouns) ???????????????????????????????
    Passive Voice ?????????????????????????????????
    ????
  • Active Voice He ate bread.
  • Passive Voice Bread was eaten by him.

11
????????
  • Write P in front of the Passive Voice Sentences.
    (????? P ????????????????? Passive Voice)
  • _____ 1. We built this house.
  • _____ 2. This house was built last year.
  • _____ 3. This house hasnt been used.

???? 1.??????? Passive Voice 2. P 3. P
12
?????????????? Passive Voice
  • ?????????????? Passive Voice ?????????????
    ???????????????? Active Voice ?? 2 ????????????
  • 1. ??????????? Active Voice ??????????????????????
    ??????????????????????????
  • Passive Voice ????????????????????????????
    ???????????? be ??????????????? 3 ????
  • Active Voice Jenny can drive a car.
  • gt Passive Voice A car can be driven by Jenny.
  • Active Voice He will drink coffee.
  • gt Passive Voice Coffee will be drunk by him.

13
  • 2. ??????????? Active Voice ??????????????????
    ????????????????? ????????????????????Passive
    Voice ???????????????????????????? Verb to be
    ??????????????? 3 ?????????????????????? Verb to
    be ???? ????????????????????????????????????
    Active Voice ????
  • Active Voice Jenny ate rice.
  • gt Passive Voice Rice was eaten by Jenny.
  • (Verb to be ???? was ??????????????? Active Voice
    ??????????? 2 ate ??? ??????????????? Passive
    Voice ???????????????? Rice)

14
????????
  • Change these sentences into Passive Voice.
    (????????????????????? ???? Passive Voice)
  • 1. Nancy can cook Thai food.
  • 2. Jenny will make a doll.
  • 3. He should do his homework.
  • 4. Nancy is cooking Thai food.
  • 5. John speaks English.
  • 6.She made a doll.
  • ????
  • 1. Thai food can be cooked by Nancy.
  • 2. A doll will be made by Jenny.
  • 3. His homework should be done by him.
  • 4. Thai food is being cooked by Nancy.
  • 5. English is spoken by John.
  • 6. A doll was made by her.

15
?????????? Active Voice ??????? Passive Voice
??Tense ???? ?
Tense ??????????????
Presente Simple is , am, are V3 The teacher punishes the boy. The boy is punished by the teacher.
Present Continuous is, am, are being V3 The painters are painting  our house Our house is being painted   by the painters.
Present Perfect has, have been V3 They have built  a new hotel A new hotel has been built  by them
Present Perfect Continuous has, have been being V3 Trenton Company has been Bikes have been being made by
16
Past Simple was , were V3 My sister wrote  a letter. A letter was written  by my sister.
Past Continuous was , were being V3 While John was introducing  me, the telephone rang. While I was being introducing  by John, the telephone rang.
Past Perfect had been V3 Theguests had eaten all the food. All the food had been eaten by the
Past Perfect Continuous Mr. Trevor had been teachingEnglish in Jamiaca for many years before he moved to Thailand English had been being taught by Mr.Trevor in jamaica for many years before he moved to thailand.
17
Future Simple had been being V3 Will  Mary invite Jack to her party? Will Jack be invited  by Mary to her party?
"going to" future is, am, are going to be V3 They are going to widen  the bridge The bridge is going to be widenedby them.
Future Continuous will be being V3 They will be mowing  the grass at two o'clock tomorrow. The grass will be being mown at two o'clock tomorrow by them.
Future perfect Continuous will have been being V3 By next year they'll have been building that road for a year. By next year that raod will have been being built by them for a year.
18
??????? by
  • ???? by ????????????????????????????????? ????
  • - I was bitten by his dog .  (????????? by his
    dog ????????????????????????)
  • - The report was written by Tom .  ????????? by
    Tom ??????????????????? ??????
  • ??????????? ?????????????????????????
    ???????????????????? ??????????????????????? ????
  • - English is spoken all over the
    world.  (????????????????????????????? by people
    )
  • - My ring has been stolen .  (?????????????????
    by someone ??????????????????)

19
  • ???????????????? Passive Voice
    ???????????????????????? by ?????? ?????? at, in,
    of, with ????? ???????????????????????????????????
    ?? ????
  • - He was asked of a lot of questions by the
    police.
  • - I am pleased at (with) your progress.
  • -The workers were killed in the fire.
  • - The hill is covered with snow

20
????????????
  • ????????????????? ??????????????????????????
    Passive Voice ??????????????? ????????????????????
    ????????? ? ??????????????? Passive ???
    ???????????
  • ?????????????????????? (Intransitive Verb) ????
    swim , go ????
  • I swim
  • We go home ???? 2 ????????? ?????? Passive Voice
    ?????? ????? ?????????????????????????????????????
    ???
  • ???????????????????????? (Some Transitive Verbs)
    ???? have ????????? ??? ???? ??
  • She has breakfast (???)  ????????? Breakfast is
    had (by her) ??????
  • He had a book. (??)  ????????? A book was had (by
    him). ??????

21
  • ?????????????????? (Verbs of Incomplete) ????
    become ????
  • She became a singer.  ????????? A singer
    ?????????? ?????????????????????????????????????
    (Complement) ???????? ???????????? a singer
    ???????????????  A singer was become (by her).
    ??????
  • ????? happen , occur , take place , cost ??????
    ???? Passive Voice

22
Get-passive
  • ???????????????????????????? ?????????????????
    Passive voice ????????????????? ????? get ???
    verb to be ??? ????????????????????????????????? G
    et-passive ??????????????
  • ? ?????? get past participle ( ?????????
    3)
  • ????????????????????????????

Be-passive Get-passive
Susan's ring was stolen last night. Susan's ring got stolen last night.
Peter was hit by a car this morning. Peter got hit by a car this morning.
I am never invited to the party. I never get invited to the party.
23
  • ?????????????????? ??????????????????????????????
    ?? Verb to be ??? Get ?????????? Passive voice
    ????????????????????????????? ?????????
    Get-passive ??????????????? Be-passive ?????????
    ????????????????????????????????
  • ????????? Get-passive ???????????????????????????
    ?????????? ???????????????? ????
  • I got caught by a policeman while I was driving
    yesterday. ??????????????????????????
    ??????????????????
  • Jimmy got fired this morning. ????????????
    ??????? Jimmy ???????????

24
  • ?????????????????????????????? ???????????
    Get-passive ???????????????????????????????? ????
    ???????????????????????? ???? ???????????????
    ????????????????????? ????
  • Our house was built in 1970. ?????????????? Our
    house got built in 1970. 
  • The store is closed on Sundays. ??????????????
    The store gets closed on Sundays. 
  • I was given a map before I left the
    hotel. ?????????????? I got given a map before I
    left the hotel.

25
  • Get-passive ??????????????????????????????????????
    ?????? ????????? ???????? ??? ??????????????
    ?????????? ????
  • Bobby got dressed and left for school. Bobby
    ??????? ( ????????? ) ????????????????????
  • Mary got married at the church last year. Mary
    ?????????????????????
  • ?????????????? ???????????????????????????????????
    ???????????
  • Bobby was dressed by his mother and left for
    school.
  • Mary was married by Father Smith at the church
    last year.
  • ?????????? ?????? Get-passive ??????????????????
    ???? ?????????????????????????????????
    ??????????????????????????????????????????????????
    ????????????????

26
???????? ??? A
  • Choose the correct verb or phrase to complete the
    following sentences.
  • 1. Tony.to the party last night.
  • a. invited b.
    invites
  • c. was inviting d.
    was invited
  • 2. We can..the car here.
  • a. parked b.
    park
  • c. be parked d.
    be parking

27
  • 3. We..the room by electricity.
  • a. heats
    b. heated
  • c. are heated
    d. are heating
  • 4. Children un sixteen will not..
  • a. admit b.
    admitted
  • c. be admitted d.
    be admitting
  • 5. The rainstorm.our camps.
  • a. is flooded
    b. flood
  • c. is flooding d.
    flooded

28
  • 6. The trainsby fog.
  • a. held up b. hold up
  • c. were held up d. were
    helding up
  • 7. Jermy.last night while he was resting.
  • a. calls in b.
    called in
  • c. were called in d.
    were calling in
  • 8. He..in his bed.
  • a. was sleeping b.
    was slept
  • c. sleep d.
    is slept

29
  • 9. Burglars..into the house.
  • a. was broken b.
    break
  • c. was breaking d.
    broke
  • 10.New department stores.every year.
  • a. are building b.
    are built
  • c. build d.
    built

??????????????? ????
???????????? A 1. d 2. b 3.b 4. c 5. d
6. c 7. c 8. a 9. d 10. b
30
???????? ??? B
  • 1. They took the car. ?Active voice ? Passive
    voice
  • 2. They have made mistakes. ? Active voice ?
    Passive voice
  • 3. She was given a cat. ? Active voice ?
    Passive voice
  • 4. They will not build the house. ? Active
    voice ? Passive voice

31
  • 5. Tickets are not sold here. ? Active voice ?
    Passive voice
  • 6. You may drink that milk. ? Active voice ?
    Passive voice
  • 7. Those windows must be shut. ? Active voice ?
    Passive voice
  • 8. This bus cannot be sold. ? Active voice ?
    Passive voice

32
  • 9. The books have been sent to Japan. ? Active
    voice ? Passive voice
  • 10. The books will be bought. ? Active voice ?
    Passive voice
  • 11. My homework is corrected by my English
    teacher. ? Active voice ? Passive voice
  • 12. The truck is being driven by Tony. ? Active
    voice ? Passive voice

33
  • 13. They are repairing the television set. ?
    Active voice ? Passive voice
  • 14. They will sell the buses. ? Active voice ?
    Passive voice
  • 15. Janjira broke the dishes. ? Active voice ?
    Passive voice

???????????? ????????????????????????
????????????? B 1. Active voice 2. Active voice
3. Passive voice 4. Active voice 5. Passive
voice 6. Active voice 7. Passive voice 8. Passive
voice 9. Passive voice 10. Passive voice 11.
Passive voice 12. Passive voice 13. Active voice
14. Active voice 15. Active voice
34
????????? ??? C
  • 1.Detroit ___ Motown in the past. a. was
    called b. is called c. called d. is
    calling 2.Detroit ___ as the first capital city
    of Michigan, but now Lansing is the capital city
    of Michigan. a. chosen b. was chosen c. have been
    chosen 3.The university of Michigan is one of the
    best universities in the United States and it ___
    in Ann Arbor. a. located b. location c. is
    located

35
  • 4.In the year 2003, Western Michigan University
    located in Kalamazoo, Michigan ___ with the
    opportunity of being one hundred years old. a.
    will be celebrating b. will have a celebration c.
    will have been celebrated 5.The five great lakes
    of the world ___ in Michigan. a. can find b. can
    be found c. can found 6.The University of
    Michigan and Michigan State University are famous
    for their football teams. ___ of them are ranked
    highly in the United States. a. Both b. Among c.
    Neither d. All

36
  • 7.Michigan has three big lakes. They are Lake
    Michigan, Lake Huron, and Lake Erie. ___ of them
    have wonderful scenery in the Fall. a. Both b.
    Neither c. All 8.You ___ more careful when you go
    to Detroit at night because there a lots of
    drive-by shootings. a. might be b. must be c. may
    be d. should be

37
  • 9.You ___ winter clothes to visit the state of
    Michigan in December because the weather is so
    cold. a. should bring b. would bring c. could
    bring d. bring
  • 10.You ___ cars on Mackinac Island in
    Michigan. a. may not see b. may not seen c. might
    not seen d. may not have seen

????????? C 1a 2b 3c 4a 5b 6a 7c 8d 9a 10a
38
????????? ??? D
  • ??????????????? Active Voice ???????????????
    Passive Voice
  • 1. I read a book every day. 2. He will write
    his letter in the eveniing. 3. Dak has opened
    the door. 4. They are playing football now. 5.
    She was cleaning a chair.

39
  • 6. You had sent a parcel. 7. The horse kicked
    the naughty boy. 8. I ordered to do this. 9. We
    speak English every day. 10. Amnat likes coffee
    and tea.

40
  • ???? ????????? D 1. A book is read by me every
    day. 2. His letter will be writtten by him in
    the evening. 3. The door has been opened by
    Sak. 4. Football is being played by them
    now. 5. A chair was being cleaned by her.
  • 6. A parcel had been seen by you. 7. The
    naughty boy was kicked by the hourse. 8. This
    was ordered to be done by me. 9. English is
    spoken by us every day. 10. Coffee and tea are
    liked by amnat

41
(No Transcript)
About PowerShow.com