Chemistry Questions And Answers - Take A quiz To Solve The Mysteries of Chemistry - PowerPoint PPT Presentation

View by Category
About This Presentation
Title:

Chemistry Questions And Answers - Take A quiz To Solve The Mysteries of Chemistry

Description:

Students who are preparing for any of the competitive examination, must take a quiz for general chemistry to score good mars in the examination. Here you will find, Chemistry questions and answers with their graphical forms so it will be easy to remember. – PowerPoint PPT presentation

Number of Views:340

less

Write a Comment
User Comments (0)
Transcript and Presenter's Notes

Title: Chemistry Questions And Answers - Take A quiz To Solve The Mysteries of Chemistry


1
Chemistry Questionsand Answers
  • Taka A Quiz And Measure Your Intelligence In
    Chemistry

2
Ques. 1. The most important ore of aluminum is
  • Bauxite
  • Magnetite
  • Hematite
  • Monazite
  • Ans. Bauxite

3
Ques. 2. The number of electrons presents in H is
  • Zero
  • One
  • Two
  • Three
  • Ans. Zero. H is a hydrogen ion, and it is an ion
    because it LOST an electron. Electrons are
    negatively charged. When an atom gains electrons
    it will have NEGATIVE charges.

4
Ques. 3. The National Chemical Laboratory is
situated in
  • New Delhi
  • Bangalore
  • Pune
  • Patna
  • Ans. Pune

5
Ques. 4. The hottest part of the gas flame is
known as
  • Luminous Zone
  • Dark Zone
  • Blue Zone
  • Non-luminous Zone
  • Ans. Non-luminous Zone.

Click For More Chemistry Questions
6
Ques. 5. The mass number of an atom is equal to
  • The Number of Protons
  • The Number of Protons Electrons
  • The Number of Nucleons
  • The Number of Neutrons
  • Ans. The Number of Nucleons

7
Ques. 6. The formula C6H5-CO-CH3 represents
  • Acetone
  • Acetic acid
  • Acetophenone
  • Phenyl acetate
  • Ans. Acetophenone

8
Ques. 7. The monomer of polythene is
  • Vinyl Chloride
  • Ethylene
  • Ethyl Alcohol
  • None of The Above
  • Ans. Ethylene

9
Ques. 8. The luster of a metal is due to
  • its high density
  • its high polishing
  • its chemical inertness
  • presence of free electrons
  • Ans. Presence of Free Electrons

10
  • Find the best source to practice more about
  • Chemistry Questions
  • Here at
  • http//chemistry.wifistudy.com/
About PowerShow.com